Een dagje en nachtje Antwerpen, voor ieder wat wils

In Antwerpen zit eigenlijk iedereen goed. Of je nou wilt winkelen, lekker eten en drinken, cultuur en kunst bekijken, of zin hebt in een avondje uit – het kan allemaal. En met de trein ben je er nog eens zo ook!

Stationshal

Wanneer je aankomt per trein op Antwerpen centraal, begint je trip gelijk goed. Neem de tijd en laat je overweldigen door de schoonheid van het station. Reis je bijvoorbeeld met de NS intercity-direct, kom je enkele meters ondergronds aan. Het robuuste ondergrondse staat in contrast met de grote hal die dateert uit 1905, onder andere versierd met een grote klok en het wapen van Antwerpen. De lichtkoepel ruim 40 meter boven je geeft het haast iets magisch. Een ander voorbeeld waar oud & nieuw samen komen is het Havenhuis. Het ligt buiten het centrum, maar voor architectuurliefhebbers is het zeker de moeite waard.

Fiets door Antwerpen en voel de verschillen per wijk

Antwerpen bestaat uit 22 wijken. Terwijl je fietst door de stad voel je het haast wanneer je een andere wijk in rijdt. Zowel de sfeer als de mensen op straat veranderen, en de huizen doen ook mee. Alle wijken lijken hun eigen unieke aspect te hebben. Zo fietste ik op zondagmiddag door de Diamantwijk, waar ik veel kinderen zag voetballen terwijl de pijpenkrullen mee sprongen. Vanwege de ruim 20.000 orthodoxe Joden die hier wonen staat dit ook wel bekend als Joods Antwerpen. Een tijdje later stond ik in Chinatown waar ik de ene peking eend na de andere zag draaien in de etalage. En op Het Eilandje stond ik aan de haven schepen te tellen.

Lees verder op We Are Travellers.

Laat je reactie achter!