Zo zoek je een boot voor overtocht Colombia naar San Blas

De Caribische zee overvaren op een boot, om na 36 uur aan te meren op toch wel een van de meest bijzondere archipel ter wereld. De San Blas. Ruim honderden kleine eilandjes, met stranden zo wit als sneeuw en water zo helder dat je de zeesterren ruim tien meter onder je ziet liggen.Om de tocht zo aangenaam mogelijk te maken, geef ik je in dit artikel enkele tips voor je boottocht.

Dit artikel verscheen op We Are Travellers.

Met de boot naar San Blas (Panama) van Cartagena (Colombia)

De beroemde (en soms beruchte) route gaat van de San Blas eilanden nabij Panama richting Cartagena te Colombia, én andersom. Aangezien het niet mogelijk is om over-land te reizen tussen Panama en Colombia en vliegen relatief gezien duur is, is deze boottocht een populair alternatief. Helaas hoor je soms horrorverhalen voorbij komen van medereizigers. De een zat op een boot met een onbetrouwbare kapitein, de ander heeft vijf dagen niks gegeten omdat het zo vies was, en sommigen spraken zelfs over gaten in de boot. Mede door deze verhalen heb ik lang getwijfeld of ik de oversteek durfde te maken. Gelukkig, na veel onderzoek, heb ik besloten van wel. Want tijdens drie maanden reizen door Zuid- en Midden-Amerika was dit één van mijn meest bijzondere momenten.

Lees verder op We Are Travellers, onder andere over de route, zeeziekte, kapitein, crew en dé catamaran Zoë van Flota Caribe. 

Laat je reactie achter!