Deprecated: Hook elementor/widgets/widgets_registered is sinds versie 3.5.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan elementor/widgets/register. in /var/www/vhosts/iristimmermans.com/webspace/httpdocs/iristimmermans.com/wp-includes/functions.php on line 5758 Deprecated: Functie Elementor\Widgets_Manager::register_widget_type is sinds versie 3.5.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan register. in /var/www/vhosts/iristimmermans.com/webspace/httpdocs/iristimmermans.com/wp-includes/functions.php on line 5383 Over Mijn Werk. - Iris Timmermans | Freelancer
Meteen naar de inhoud
Werk

Over mijn werk.

Schermafbeelding 2020-10-07 om 21.07.33

Interim: Sociaal Domein gemeente Zwolle

Bij de gemeente Zwolle ben ik als interim communicatieadviseur verantwoordelijk voor verschillende projecten, waaronder: Sociaal wijkteam,  gedragscommunicatie Participatiewet en armoede. 

Interim: Hoofd (online) communicatie en marketing NewBees

NewBees gelooft in een inclusieve samenleving en koppelt nieuwkomers aan traineeships. Als interim Hoofd (online) communicatie en marketing ben ik verantwoordelijk voor de externe communicatie.

Journalist en fotograaf Humans of Inburgering Stichting Civic

Voor Stichting Civic interview en fotografeer ik inburgeraars in Nederland. In de portretten lees je over hun worstelingen met het huidige beleid, van boetes en schulden tot administratie en bureaucratie. 

Interim: Burgerparticipatie gemeente Overbetuwe

De gemeente Overbetuwe wilde het bestemmingsplan voor vier dorpskernen samen met haar inwoners opstellen. Als interim communicatiespecialist adviseerde ik o.a. over strategie en het betrekken van de inwoners.

Publicatie en fotografie in boek: Verliefd op Europa

Mijn tips en reiservaringen over de Faeroer eilanden en Zuid-Groenland zijn gepubliceerd in het boek Verliefd op Europa. In het hoofdstuk Woeste Wereld zijn ook mijn foto's opgenomen.

Interim: Amsterdamse Aanpak Statushouders

Vanuit de Aanpak Statushouders van de gemeente Amsterdam worden statushouders intensief begeleid naar werk, opleiding en participatie. Als interim communicatieadviseur ben ik verantwoordelijk voor de interne en externe communicatie. Ik richt mij o.a. op statushouders, werkgevers en interne medewerkers. De voorbereidingen op het nieuwe inburgeringsstelsel (ingaande per 2021) zijn onderdeel van mijn taken.

Freelance tekstschrijver We Are Travellers

We Are Travellers is een van de grootste online reismagazines in Nederland. Als tekstschrijver zet ik mijn reiservaringen in de ongerepte natuur om in beeld en tekst. Op de website lees je mijn artikelen over o.a. Patagonië, Groenland en de Faeröer eilanden.

Interim: Regionale Jeugdhulp

In januari 2018 implementeerde de regio Amsterdam-Amstelland & Zaanstreek-Waterland een vernieuwd jeugdhulpstelsel. In de voorbereiding en transitie hield ik mij bezig met de Business to Business communicatie gericht op gecontracteerde partijen en zorgprofessionals.

Freelance tekstschrijver
Far Out Magazine

Far Out is hét outdoor-magazine voor de actieve buitensporter in België. Met een mix van avontuurlijke reisverhalen, praktische tips, informatieve stukken en reportages, informeren en inspireren zij hun lezers. Als freelance tekstschrijver schrijf ik artikelen voor het print magazine.

Samenwerking Australis Cruises

Met Australis Cruises ben ik op expeditie geweest naar de zuidelijkste kaap van de wereld: Kaap Hoorn. Vijf dagen lang voerden we door de zuidelijk gelegen fjorden van Patagonië. Met zicht op gletsjers en ruige bergen. Een unieke ervaring. Mijn verhalen zijn gepubliceerd op We Are Travellers.

Verhalenbundel "Een Toekomst opbouwen in Amsterdam"

Voor de verhalenbundel “Een toekomst opbouwen in Amsterdam” schreef ik portretten van gemotiveerde statushouders. Zij vertellen trots over hun werk en toekomstvisie. De verhalen zijn ook op de online verhalenwand van de gemeente Amsterdam te lezen.

Publicatie Visit Greenland

In juli 2019 reisde ik af naar Nanortalik, een klein dorpje in het zuiden van Groenland. Ongerept kreeg hier een nieuwe betekenis. VisitGreenland.com publiceerde mijn artikel. Lees hier meer over deze prachtbestemming.

Schermafbeelding 2019-03-20 om 21.31.30

Portretten van statushouders in Amsterdamse Krant

De Amsterdamse krant verschijnt één keer per maand bij alle Amsterdammers op de deurmat. In editie december 2018 en april 2019 zijn twee van mijn portretten gepubliceerd.

Fotografie voor Boek BackbackBestemmingen

We Are Travellers bracht in 2018 het boek Backback Bestemmingen uit. Een boek met praktische én inspirerende informatie over 23 landen. In het hoofdstuk Colombia zijn mijn reisfoto's opgenomen.

Samenwerking Visit Aberdeen, Schotland

Aberdeen en de regio Aberdeenshire is, anders dan Edinburgh, nog relatief onontdekt. In samenwerking met Visit Aberdeenshire Scotland ontdekte ik in een weekend de rauwe stad en de natuur in Cairngorms National Park.

Auteur Frankwatching

Tijdens mijn werk bij The Cloud Company heb ik veel ervaring opgedaan met het opbouwen én actief houden van online communicaties. Deze learnings over e-participatie en digitale werkplekken deelde ik toentertijd op Frankwatching.

Ondersteuning Event
We Are Travellers

In juni 2018 organiseerde We Are Travellers haar eerste event in het kader van de boeklancering. Op het event gaf ik reislustige bezoekers reisadvies op maat. In korte tijd brainstormde ik met ze mee over hun volgende bestemming.

Samenwerking EcoCamp Patagonia

EcoCamp ligt in het beroemde Nationale Park Torres del Paine in Chili. In januari 2019 heb ik meerdere dagen genoten van het speciale onderkomen. Mijn ervaring is te lezen op We Are Travellers.

Wil je jouw opdracht hieraan toevoegen?