Gibbon Experience: Zipline door de jungle van Laos

Is ziplinen iets voor jou? Boek dan de Gibbon Experience en duik vier dagen de jungle in bij Laos. Sjees van de ene boom naar de andere aan lange kabels, kijk uit over ongerepte natuur, en val in slaap met junglegeluiden op de achtergrond.

Dit artikel verscheen op We Are Travellers

Ritueel van de monniken

Vanuit het kleine dorpje Huay Xay start de tour. Hoewel hier niet veel te doen is, is het een lief dorpje. Sta ’s ochtends vroeg op om het ritueel van de monniken te aanschouwen. Zij maken een rondje door het dorp om de offers en giften van de bewoners op te halen, terwijl ze meditatieve liederen zingen. De meeste toeristen in Huay Xay zijn hier vaak alleen op doorreis van of naar Thailand, of voor… De Gibbon Experience.

 

Duik de natuur in en start de tour

Met een bus laat je de bewoonde wereld achter en duik je de natuur in. Na zo’n twee uur rijden begint het avontuur met een wandeling. Deze start kan voor sommigen pittig zijn, met je day-pack loop je in zo’n vier uur richting je boomhut. Neem genoeg water mee vanwege de hitte.

Slapen in een boomhut

Er zijn verschillende boomhutten. Groot, klein… Ze staan allemaal midden in de jungle, ieder met een uniek uitzicht. Zelf sliep ik in de grootste boomhut, van maar liefst drie verdiepingen op zo’n vijftig meter boven de grond. Met tien anderen was de boomhut ons tijdelijke thuis. Door de ruime opzet was dit prima vertoeven. ’s Avonds aten we samen en speelden we spelletjes, later die avond waren we in de ban van de jungle geluiden. Je geeft je vier dagen over aan de natuur.

Voor de vrienden of stelletjes die liever wat meer privacy willen; er is ook een boomhut voor 2 tot 4 personen. Tijdens de zip-line-tochten bezoek je ze allemaal, elke hut heeft iets speciaals. Tijdens mijn trip was de kleine boomhut gegund aan een Zuid-Afrikaans stel die op huwelijksreis waren – niet verkeerd midden in de jungle.

Lees het volledige artikel op We Are Travellers.

 

Laat je reactie achter!