Zweven is leven in de Chicamocha Canyon in Colombia

Colombia heeft alles: zon-zee-strand-liefhebbers genieten wat af aan de Caribische kust, maar óók avonturiers die graag het diepe inspringen zitten goed in Colombia.Wie dit letterlijk wilt nemen, reist af naar de Chicamocha Canyon om te parapenten. Ren zo hard als je kan de berg af en zweef samen met vogels hoog in de lucht. Een foto-impressie.

Dit artikel verscheen op We Are Travellers.

 

Chicamocha, de perfecte plek om te paragliden in Colombia

De Chicamocha Canyon ligt in de provincie Santander. Het is een perfecte plek om te paragliden. D  oor verschillende warmtegolven is de Chicamocha Canyon namelijk een van de weinige plekken ter wereld waar je kunt opstijgen én landen vanaf dezelfde plek. Vanaf San Gil en Barichara is de canyon makkelijk te bezoeken.

In de stad San Gil heb je verschillende paraglide-organisaties. Neem de tijd om een organisatie te vinden waarbij je zeker weet dat alles goed geregeld is. Wij gingen met een organisatie waarvan de parapenter in kwestie, Julien, dit werk al ruim 15 jaar deed. Dit geeft toch vertrouwen! Want je gaat nooit alleen de lucht in, altijd zit er iemand aan je vast die het werk voor je doet. Jij hoeft alleen de aanwijzingen op te volgen en te genieten van het uitzicht.

Lees verder op We Are Travellers.

Laat je reactie achter!